top of page
Image by Nick Artman

COACHING AAN BEDRIJVEN

AANVULLEN! 

Als erkende stress- en burn out coach* kan je bij mij terecht voor workshops en trainingen aan medewerkers.  Niets dat me zovéél energie geeft als met een groep mensen aan de slag gaan!  

Waarom zou je dit doen als werkgever?

De laatste cijfers dateren van voor corona, maar men meent dat de problematiek van burn out zich anno 2022 nog scherper stelt.

  • 13,6% van de werknemers en 12% van de zelfstandigen rapporteren burn out symptomen.  Deze cijfers komen overeen met ongeveer 320 000 werknemers en 44 000 zelfstandigen.

  • Thuiszitten met een burn out gebeurt niet zomaar. Het is het resultaat van een langdurige blootstelling aan stress, zowel privé als op werkvlak.  
     

Als werkgever is het daarom belangrijk om je te richten op primaire preventie van burn out, door collega's te informeren.  Burn out symptomen betekent namelijk dat je minder inzetbaar bent. Medewerkers gaan regelmatig uitvallen, vaak ook voor langere periodes.  Dit kost je als werkgever véél meer, dan inzetten op preventief informeren en coachen.

Het kost je als werkgever namelijk enorm veel om een afwezige collega verder door te betalen én mogelijks ook (tijdelijk) te vervangen. De werkdruk op de andere collega's wordt ook verhoogd, waardoor ook bij hen extra uitval dreigt.

Bron: Rapport van de Sociaal-economische Raad van Vlaanderen (SERV) - publicatiedatum dd 18/05/2022.

Bron: 'wat kost een burn-out? En welke kosten zijn niet te berekenen?' - Ruud Meulenberg

Contacteer me gerust voor meer info en een offerte op maat.

*aangesloten bij Vereniging Erkende Stress- en burn-out coaches (VESB) en de Vlaamse Vereniging Erkende coaches (VVEC)

bottom of page